Cel mai mare fond de investiţii financiare din lume cumpără obligaţiuni emise de Abu Dhabi şi Qatar

Grupul american Pacific Investment Management Co (PIMCO), cel mai mare fond de investiţii financiare din lume, cumpără obligaţiuni emise de emiratele Abu Dhabi şi Qatar, după scăderile abrupte declanşate pe pieţele arabe de problemele Dubaiului, transmite Bloomberg.

97 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare fond de investiţii financiare din lume cumpără obligaţiuni emise de Abu Dhabi şi Qatar

Cel mai mare fond de investiţii financiare din lume cumpără obligaţiuni emise de Abu Dhabi şi Qatar (Imagine: Mediafax Foto)

PIMCO investeşte şi în datorii emise de Ras Laffan Liquefied Natural Gas Co, companie energetică din Qatar orientată către pieţele asiatice, potrivit lui Michael Gomez, directorul diviziei pentru pieţe emergente a gigatului american.

Fondul şi-a majorat semnificativ deţinerile în datorii şi valori mobiliare emise de guvernele şi companiile din regiune, după scăderea masivă, la minime record a preţurilor declanşată de moratoriul cerut de Dubai pentru datoriile companiilor de stat.

Obligaţiunile de pe pieţele emergente au înregistrat cea mai puternică scădere de la primele înregistrări, din 1993, după ce Dubai World a cerut moratoriul pentru restructurarea datoriilor.

Procesul ar putea dubla datoriile restructurate, de la 26 miliarde dolari în prezent la 46,7 miliarde de dolari, pe măsură ce tot mai multe companii afiliate holdingului de stat vor anunţa probleme financiare, estima Morgan Stanley într-o analiză prezentată marţi.

"Venim pe aceste pieţe şi cumpărăm. În orice situaţie de panică, vom acumula tot mai mult. Considerăm că activele sunt ieftine", a declarat Gomez pentru Bloomberg Television.

Dubai este al doilea cel mai bogat stat din Emiratele Arabe Unite, după Abu Dhabi, dar cel mai dezvoltat din punct de vedere economic şi financiar, datorită ambiţiei Şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum de a transforma ţara într-un centru financiar şi turistic global. Emiratele Abu Dhabi şi Qatar atrag în acest context mulţi investitori străini, inclusiv PIMCO şi grupul olandez ING, care susţin că rezervele mari de petrol şi gaze ale acestor state le vor permite să-şi îndeplinească angajamentele în plan financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici