Cel mai mic model Fiat ar putea fi construit în Serbia

Cel mai mic model Fiat, Topolino, ar putea fi construit în uzina Zastava din Serbia, recent preluată de producătorul italian, şi va fi echipat cu un motor pe benzină cu doi cilindri, soluţie tehnică care nu a mai fost folosită pe automobile de la închiderea producţiei modelului Citroen 2CV, în 1990.

44 afișări
Imaginea articolului Cel mai mic model Fiat ar putea fi construit în Serbia

Cel mai mic model Fiat ar putea fi construit în Serbia

Surse apropiate proiectului Fiat spun că maşina va avea trei metri lungime, iar motorul de doi cilindri va fi disponibil în două variante, una fără supraalimentare care dezvoltă 65 de Cai Putere (CP) şi alta turbo, cu 90 CP, scrie autocar.co.uk.

Motorul va fi construit din fier, nu din aluminiu - precum multe motoare actuale -, şi va avea emisii de dioxid mai mici de 90 de grame pe kilometru, consumul de carburant fiind redus.

Când Topolino va fi pus în vânzare, în 2010, va deveni singura maşină de pe piaţă care este echipată cu un motor de doi cilindri.

Preţul aşteptat pentru Fiat Topolino, model similar cu cel lansat în 1936, cu două locuri, este de circa 6.500 de euro, scrie sursa citată.

Fiat a semnat în primăvara acestui an un memorandum de înţelegere cu Zastava în urma căruia compania italiană va folosi unitatea sârbă pentru a-şi creşte capacitatea de producţie.

Zastava are deja un acord cu Fiat pentru asamblarea modelelor Punto, care sunt vândute sub denumirea Zastava 10 în Serbia şi alte state balcanice vecine, precum şi în Rusia.

Fiat va investi 700 de milioane de euro pentru modernizarea fabricii Zastava din localitatea Kragujevac, amplasată la 140 de kilometri de Belgrad, iar guvernul sârb va contribui cu 200 de milioane de euro prin scutiri de taxe şi stimulente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici