Cel puţin una din trei perechi de pantofi aduşi din import este „made in China“

România im­portă anual 66 de milioane de perechi de pantofi, iar o treime din total vine direct din China, arată datele World­Foot­wear, o platformă ce analizează industria mondială de încălţăminte, citată de Ziarul Financiar.

164 afișări
Imaginea articolului Cel puţin una din trei perechi de pantofi aduşi din import este „made in China“

O treime din pantofii de import vin direct din China, la un preţ mediu de doar 3 dolari. Mai exact, România im­portă anual 66 de milioane de perechi de pantofi, iar o treime din total vine direct din China, arată datele World­Foot­wear, o platformă ce analizează industria mondială de încălţăminte.

Totuşi, în realitate, e posibil ca ponderea să fie şi mai mare ţinând cont că un retailer, de obicei, „adună“ producţia pe care o realizează în varii colţuri de lume în depozitele sale centrale, acestea fiind de regulă amplasate în ţara-mamă.

Mai departe, marfa este apoi distribuită în toate statele unde acea companie are prezenţă de retail. Astfel, produsele apar ca fiind importate dintr-o piaţă intermediară, cum ar fi Polonia sau Germania, acolo unde au sediul nume mari precum CCC şi Deichmann.

Totuşi, chiar şi când vine vorba doar de importurile directe din China, ci­frele sunt grăitoare. Puterea de cumpărare redusă şi preţurile de multe ori similare cu cele din Occident fac ca românii să se încalţe cu chinezării, produse de regulă ieftine. Iar asta în con­textul în care România este unul din­tre marii producători de încălţă­minte de piele, bunuri scumpe, high-end.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici