CEO-ul Airbus şi-a avertizat angajaţii să se pregătească pentru „concedieri masive”. Compania înregistrează pierderi fără precedent

  • Guillaume Faury, CEO al Airbus, a emis un raport de evaluare a impactului resimţit de producătorul de avioane din cauza pandemiei
  • Compania aeronautică pierde rapid capital
  • Luna aceasta compania producătoare de avioane a anunţat că va reduce producţia de aeronave cu o treime
791 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Airbus şi-a avertizat angajaţii să se pregătească pentru „concedieri masive”. Compania înregistrează pierderi fără precedent

Sursa foto: Profimedia

Industria aeronautică a fost grav afectată de izbucnirea epidemiei de coronavirus la nivel mondial. Guillaume Faury, aflat la conducerea Airbus, unul dintre cei mai mari producători de avioane din lume, şi-a avertizat cei 135.000 de angajaţi că va fi nevoie de restructurări la nivel de personal. Airbus va oferi săptămâna aceasta un raport detaliat cu datele financiare înregistrate în primul trimestru al anului.

Cifrele anunţă o realitate cruntă: pandemia a lăsat companiile aeriene să se lupte pentru supravieţuire în contextul în care livrarea comenzilor de avioane a fost blocată de la începutul lunii martie.

Perspectivele companiei Airbus au trecut de la pozitiv la negativ. La momentul actual nu există cerere pentru aeronave noi. Ca răspuns la pandemie, Airbus a aplicat la schema de ajutor guvernamental şi a redus producţia de avioane.

În ciuda loviturii majore suportate de gigantul aeronautic, acesta va supravieţui crizei generate de coronavirus, au declarat oficialii. Dar acest lucru nu se va realiza fără concedieri masive, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici