CFR Călători va cumpăra 90 de vagoane noi şi va moderniza 113 unităţi

Operatorul de transport feroviar CFR Călători va achiziţiona 90 de vagoane noi de viteză şi va moderniza alte 113 unităţi, etajate, cu o vechime de peste 20 de ani, contracte estimate la o valoare totală de circa 536 milioane de lei (144 milioane euro).

252 afișări
Imaginea articolului CFR Călători va cumpăra 90 de vagoane noi şi va moderniza 113 unităţi

CFR Călători va cumpăra 90 de vagoane noi şi va moderniza 113 unităţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom cumpăra 90 de vagoane noi, la standarde occidentale. Procedurile de achiziţie se vor realiza printr-o licitaţie deschisă, urmată de încheierea unui acord cadru cu un singur operator economic, pe o perioadă de trei ani", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, şeful Direcţiei Achiziţii din CFR Călători, Leon Bărbulescu.

Din cele 90 de vagoane, 40 de unităţi - pentru ambele clase de confort, respectiv clasa I şi clasa a II-a -, vor trebui să aibă carcasă din inox.

Contractul este estimat la o valoare de 223,72 milioane lei, inclusiv TVA, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 29 mai 2008.

În ceea ce priveşte modernizarea celor 113 vagoane de călători etajate, directorul Direcţiei Achiziţii a menţionat că acestea au fost achiziţionate de companie în anul 1980, fiind în prezent în circulaţie.

"Cele 113 vagoane etajate sunt ultimele din parcul feroviar care fac parte din această categorie şi care nu au fost încă modernizate", a spus Bărbulescu.

Contractul pentru modernizarea unităţilor etajate este estimat la circa 313 milioane de lei, inclusiv TVA.

Investitorii interesaţi vor putea depune ofertele până cel mai târziu la 27 mai.

"Ambele licitaţii vor fi organizate prin intermediul Bursei Române de Mărfuri, iar finanţarea contractelor va fi asigurată din fonduri bugetare", a mai spus Bărbulescu.

Criteriul de atribuire la ambele licitaţii este oferta cu cel mai mic preţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici