CFR caută consultanţi pentru elaborarea şi implementarea unui plan de restructurare

CFR SA va lansa în perioada următoare procedurile de selecţie a unui consultant pentru elaborarea şi implementarea unui plan detaliat de restructurare, contractul estimat la 1,23 milioane euro urmând să fie finanţat dintr-un împrumut contractat de la BERD.

240 afișări
Imaginea articolului CFR caută consultanţi pentru elaborarea şi implementarea unui plan de restructurare

CFR caută consultanţi pentru elaborarea şi implementarea unui plan de restructurare (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat la finele anului 2012 că a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR SA pentru a ajuta administratorul infrastructurii feroviare să-şi restructureze bilanţul, permiţând plata datoriilor curente.

Acoperirea datoriilor viza eliberarea de fonduri pentru investiţii şi lucrări de întreţinere, pentru îmbunătăţirea calităţii reţelei feroviare.

Împrumutul, distribuit în două tranşe în funcţie de măsuri specifice de reformă, este parte a unui program de restructurare pentru CFR, în valoare de 1,2 miliarde euro.

Din prima tranşă, de 110 milioane euro, compania a refinanţat un împrumut de la Ministerul Finanţelor, diferenţa de 1,23 milioane euro rămasă urmând să fie utilizată pentru contractarea consultantului.

Termenul pentru începerea procedurilor de selecţie a firmei de consultanţă este estimat pentru trimestrul al doilea din acest an, potrivit unui anunţ al BERD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici