China: 150.000 de oameni au averi de peste 5 milioane de dolari

În China există 150.000 de persoane foarte bogate, cu averi de peste cinci milioane de dolari, iar numărul lor se măreşte rapid, ceea ce contribuie la creşterea preţurilor pentru golf, yachting, vile şi alte activităţi sau produse de lux, potrivit cercetătorului Rupert Hoogewerf, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului China: 150.000 de oameni au averi de peste 5 milioane de dolari

China: 150.000 de persoane au averi de peste 5 milioane de dolari

"Numărul persoanelor bogate din China creşte foarte rapid, pe fondul dezvoltării economice", a declarat Hoogewerf, care realizează anual un "top al bogaţilor" din această ţară.

Hoogewerf a mai spus că 50 de persoane din China au averi de cel puţin un milion de dolari, în timp ce 2.000 au averi de peste 100 de milioane de dolari, iar 35.000 de peste 10 milioane de dolari.

Creşterea numărului de oameni bogaţi din China a atras atenţia producătorilor de bunuri de lux.

Producătorul de ceasuri şi bijuterii Cartier a anunţat, luna trecută, că intenţionează să deschidă 25 de noi magazine în China, până în martie 2008, în timp ce Hermes International va mări de trei ori numărul de magazine, în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, Citigroup şi BNP Paribas au deschis în China sucursale de investment banking, destinate clienţilor care vor să investească active de cel puţin un milion de dolari, iar mai multe bănci chineze, precum Industrial & Commercial Bank of China şi Bank of China, le urmează exemplul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici