Circa 23.000 de angajaţi ai Chrysler vor primi compensaţii pentru a renunţa la slujbe

Circa 23.000 de angajaţi plătiţi cu ora ai Chrysler vor primi oferte de compensaţii financiare pentru a renunţa la slujbe, în condiţiile în care producătorul auto american continuă să reducă forţa de muncă şi intenţionează să închidă fabrici, din cauza cererii reduse, transmite Wall Street Journal.

17 afișări
Imaginea articolului Circa 23.000 de angajaţi ai Chrysler vor primi compensaţii pentru a renunţa la slujbe

Circa 23.000 de angajaţi ai Chrysler vor primi compensaţii pentru a renunţa la slujbe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajaţii au timp până la 13 noiembrie pentru a accepta oferta, potrivit Chrysler.

De asemenea, angajaţilor de la fabricile care vor fi închise, în cadrul procedurilor de faliment, li se oferă programe speciale.

Chrysler urmează să anunţe, miercuri, un plan pe termen de cinci ani, care va include şi lansarea unor noi produse.

De la sfârşitul anului 2007, Chrysler a renunţat la mai multe mii de angajaţi, ca urmare a scăderii cererii pentru modelele Chrysler, Jeep şi Dodge, pe fondul crizei economice.

Producătorul auto şi-a declarat falimentul la 30 aprilie, iar majoritatea activelor au fost preluate de grupul italian Fiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici