Citigroup a majorat remuneraţia directorului general pentru anul trecut cu 25%, la 14,4 milioane dolari

Citigroup, a treia mare bancă americană, a majorat remuneraţia directorului general Michael Corbat pentru anul trecut cu 25%, la circa 14,4 milioane de dolari, ca urmare a creşterii profitului şi veniturilor şi reducerii costurilor.

65 afișări
Imaginea articolului Citigroup a majorat remuneraţia directorului general pentru anul trecut cu 25%, la 14,4 milioane dolari

Citigroup a majorat remuneraţia directorului general pentru anul trecut cu 25%, la 14,4 milioane dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Corbat a primit 78.528 de acţiuni, evaluate la 3,88 milioane de dolari, în baza preţului înregistrat la închiderea tranzacţiilor din 18 februarie, potrivit datelor depuse de Citigroup la comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), relatează Bloomberg. El a mai primit un bonus în numerar în valoare de 5,17 milioane de dolari, alte acţiuni, de 3,88 milioane dolari, a căror acordare efectivă va depinde de performanţe, şi un salariu de 1,5 milioane de dolari.

Profitul Citigroup a crescut anul trecut cu 84%, la 13,9 miliarde de dolari.

Directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon, a primit pentru anul trecut o remuneraţie de 20 de milioane de dolari, iar şeful Bank of America, Brian Moynihan, 14 milioane de dolari.

Şeful Goldman Sachs, Lloyd C. Blankfein, a obţinut din partea băncii 23 de milioane de dolari, iar instituţia nu a anunţat încă dacă acesta va încasa şi beneficiile pe termen lung primite în ultimii câţiva ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici