City Insurance a decis în septembrie să încheie colaborarea cu Auto Car şi a plătit sumele restante

City Insurance a decis încă din septembrie să încheie colaborarea cu Auto Car Grup 1, iar până luni a achitat în întregime toate sumele restante, a anunţat compania de asigurări, după ce firma de service auto a cerut insolvenţa asigurătorului.

847 afișări
Imaginea articolului City Insurance a decis în septembrie să încheie colaborarea cu Auto Car şi a plătit sumele restante

City Insurance a decis în septembrie să încheie colaborarea cu Auto Car şi a plătit sumele restante (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Suntem foarte surprinşi de comunicatul emis de ASSAI în numele SC AUTO CAR GRUP 1 SRL, pentru o creanţă extrem de mică valoric şi care însumează numai 20 de dosare de daună, din care2 dosare au fost deja achitate, 8 dosare sunt incomplete, punându-ne în incapacitate de plată, 5 dosare se încadrau la plată în termenul legal de 30 de zile şi 5 dosare erau programate la plată, iar în acest moment sunt plătite", se arată într-un comunicat al companiei.

Auto Car Grup 1 Service, din judeţul Ilfov, a cerut luni Tribunalului Bucureşti insolvenţa City Insurance, pentru recuperarea unei creanţe de 98.772 lei, a anunţat luni Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), din care face parte firma.

"City Insurance nu a achitat reparaţiile maşinilor asigurate către unitatea service, deşi societatea de asigurări a transmis către atelierul service «acceptul de plată» a reparaţiilor. Unitatea service a început procedura de solicitarea a insolvenţei City Insurance şi a notificat, luni, şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, instituţia care urmează să îşi prezinte in termen de 30 de zile avizul, unul consultativ", arăta ASSAI, într-un comunicat.

Asigurătorul arată că că până luni au fost achitate toate sumele restante.

"Nu înţelegem logica demersului ASSAI, dat fiind că Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance nu a fost contactată în niciun moment al discuţiilor de către ASSAI la nivel de conducere, toate negocierile purtându-se între Biroul de Daune al City Insurance şi SC AUTO CAR GRUP 1 SRL. Cu atât mai mult cu cât ASSAI au transmis în mod intenţionat şi cu rea credinţă informaţii false, menite să afecteze imaginea societăţii noastre", se mai arată în comunicatul companiei.

City Insurance notează şi că este pregătită să prezinte CSA documentaţia aferentă acestor negocieri.

Înfiinţată în anul 1998, City Insurance are un capital social de 15,85 milioane de lei şi activează în sectorul asigurărilor generale. City Insurance şi-a triplat anul trecut veniturile din prime brute, la aproape 200 de milioane de lei, înregistrând un profit net de 17,19 milioane lei.

Auto Car Grup 1 Service a raportat, în 2011, afaceri de 9,8 milioane de lei, de la 8,2 milioane în 2010, şi un profit net de 472.821 lei. Firma este controlată de Gheorghe Cezar Pandele - 45% şi Florin Valeriu Pandele - 55%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici