Clienţii de la "Prima Casă" vor acoperi integral diferenţa la locuinţele mai scumpe de 60.000 euro

Guvernul va fixa dobânzi şi comisioane maxime practicate de bănci în cadrul programului "Prima Casă", iar pentru locuinţele mai scumpe de 60.000 de euro, sumă garantată de stat, cumpărătorul va acoperi diferenţa din resurse proprii, potrivit unor surse bancare.

23 afișări
Imaginea articolului Clienţii de la "Prima Casă" vor acoperi integral diferenţa la locuinţele mai scumpe de 60.000 euro

Clienţii de la "Prima Casă" vor acoperi integral diferenţa la locuinţele mai scumpe de 60.000 euro

"Clientul va aduce de acasă partea din valoarea locuinţei care depăşeşte 60.000 de euro, iar la casele cu un preţ până la acest nivel garantat de stat va trebui să aibă avansul de 5% plus dobânda pe trei luni", au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

Dobânda aferentă unui interval de trei luni va fi adăugată avansului pentru ca băncile comerciale să nu fie nevoite să constituie provizioane înainte de executarea garanţiei statului, care intervine la 90 de zile de la înregistrarea restanţelor la plată.

De asemenea, sursele au precizat că normele metodologice ale programului vor stabili criterii de intrare pentru bănci, cum ar fi plafoane maxime pentru dobânzile şi comisioanele practicate.

Surse guvernamentale au declarat, anterior, agenţiei MEDIAFAX, că peste 20 de bănci au depus oferte indicative privind dobânda anuală efectivă (DAE) pe care ar putea să o practice în cadrul programului "Prima Casă", ratele variind în plaje foarte mari, până la aproape 14% la euro şi 23% la lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici