Coca-Cola a vândut obligaţiuni de 8,5 miliarde euro, cea mai mare emisiune a unei companii din SUA

Coca-Cola a vândut obligaţiuni în valoare de 8,5 miliarde de euro, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligaţiuni denominate în euro realizată vreodată de o companie americană şi a doua la nivel global, după cea a companiei farmaceutice Roche din 2009.

157 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola a vândut obligaţiuni de 8,5 miliarde euro, cea mai mare emisiune a unei companii din SUA

Coca-Cola a vândut obligaţiuni de 8,5 miliarde euro, cea mai mare emisiune a unei companii din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea mai mare vânzare de obligaţiuni în euro de către o companie fost efectuată de grupul elveţian Roche în 2009, valoarea acestei tranzacţii fiind de 11,25 miliarde de euro.

Coca-Cola profită în acest mod de costurile de împrumut care au coborât la minime record în Europa în ultimele luni, pe fondul politicilor de relaxare cantitativă promovate de Banca Centrală Europeană (BCE).

În prezent, investitorii cer un randament de 0,89% pentru deţinerile de obligaţiunile în euro evaluate ca recomandate pentru investiţii, potrivit datelor Bank of America. Prin comparaţie, randamentele ating nivelul de 3% pentru obligaţoiunile denominate în dolari.

Obligaţiunile emise de Coca-Cola au o maturitate cuprinsă între 2 şi 20 de ani.

Cel mai mare producător de băuturi carbogazoase din lume a arătat că va folosi veniturile din vânzarea de obligaţiuni pentru a plăti o parte din datoria deja existentă, precum şi pentru a acoperi cheltuielile de capital sau a răscumpăra acţiuni.

Incluzând emisiunea de obligaţiuni a Coca-Cola, valoarea totală a vânzărilor de obligaţiuni de către firmele americane în acest an a crescut la 28 de miliarde de dolari de la 13 miliarde de dolari în intervalul corespunzător din 2014, potrivit The Wall Street Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici