Coca-Cola va muta în Bulgaria un centru financiar pentru Europa de Vest

Grupul Coca-Cola va muta în Bulgaria activităţile de back office pentru Europa, a declarat miercuri la Nova TV ministrul interimar al economiei şi energiei, Asen Vasilev, potrivit Novinite.com.

16753 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola va muta în Bulgaria un centru financiar pentru Europa de Vest

Coca-Cola mută în Bulgaria activităţile administrative, juridice şi contabile din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de toţi contabilii lor, avocaţii, majoritatea personalului administrativ. Nu este vorba de Balcani sau de regiune, ci de Europa", a afirmat oficialul, potrivit Novinite.

Potrivit lui Vasilev, decizia a fost facilitată de accesul la personal specializat şi de "una dintre cele mai bune politici fiscale din Europa".

"Structura Sistemului Coca-Cola în România rămâne neschimbată, astfel încât sediile Coca-Cola România şi Coca-Cola Hellenic vor rămâne în Bucureşti", a precizat Coca-Cola România.

Coca-Cola Hellenic, îmbuteliatorul Coca-Cola pentru Europa, s-a încorporat anul trecut în Elveţia, renunţând la Grecia ca centru de operaţiuni pe fondul crizei economice şi financiare din ţară.

Potrivit informaţiilor apărute anul trecut în presa din Bulgaria, Coca-Cola Enterprises urma să mute în vara acestui an în Bulgaria un centru de servicii financiare din Belgia care deserveşte operaţiunile companiei din Europa de Vest.

Coca-Cola Enterprises este îmbuteliatorul companiei americane pentru Europa de Vest, operând în Marea Britanie, Belgia, Luxemburg, Norvegia, Franţa, Olanda şi Suedia.

Noul departament din Bulgaria ar urma să aibă aproximativ 150 de angajaţi, iar decizia a fost motivată de dorinţa de a reduce costurile cu forţa de muncă, potrivit informaţiilor apărute în presă în toamna anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici