Codul Fiscal va fi modificat pentru facilităţile incluse în planul economic guvernamental

Facilităţile incluse în planul guvernamental de sprijinire a economiei vor fi introduse prin modificarea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală, având ca principal scop prevenirea disponibilizărilor de personal, a afirmat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

12 afișări
Imaginea articolului Codul Fiscal va fi modificat pentru facilităţile incluse în planul economic guvernamental

Codul Fiscal va fi modificat pentru facilităţile incluse în planul economic guvernamental (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu vom întârzia adoptarea măsurilor pentru punerea în practică a planului de creştere economică şi locuri muncă. Semnalele care vin din diferite zone nu sunt îmbucurătoare, există riscul de trimitere în şomaj, de disponibilizări pe care vrem să le prevenim", a spus Tăriceanu, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

El a mai spus miniştrilor că doreşte ca planul guvernamental să reducă vulenrabilitatea economiei româneşti faţă de riscurile generate de criza financiară şi economică internaţională.

Şeful Executivului a prezentat, în urmă cu o săptămână, un plan pentru sprijinirea economiei gândit pe parcursul a patru ani, în valoare totală de zece miliarde euro, şi care prevede o serie de facilităţi fiscale, precum reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu zece puncte procentuale, neimpozitarea dividendelor investite în noi firme, acordarea unui "bonus fiscal" de 5% din valoarea impozitului pentru plata la timp a obligaţiilor bugetare, achitarea a câte o mie de euro firmelor care vor angaja persoane intrate în şomaj de mai mult de trei luni, pentru fiecare post astfel creat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici