Colliers: Piaţa imobiliară s-ar fi blocat oricum, şi în lipsa crizei financiare

Piaţa imobiliară din România s-ar fi blocat oricum, din cauza necorelării cererii cu oferta, chiar dacă nu ar fi avut loc criza financiară, potrivit reprezentanţilor companiei de consultanţă Colliers International.

66 afișări
Imaginea articolului Colliers: Piaţa imobiliară s-ar fi blocat oricum, şi în lipsa crizei financiare

Colliers: Piaţa imobiliară s-ar fi blocat oricum, şi în lipsa crizei financiare

"Criza globală ne-a salvat de o criză locală", a declarat, marţi, Bogdan Georgescu, managing partner la Colliers International, la lansarea unui raport privind piaţa imobiliară în 2009.

El a afirmat că piaţa românească de profil a fost caracterizată de un "optimism deplasat", oportunism şi superficialitate.

"Lăcomia şi superficialitatea ne făceau să nu vedem nevoile pieţei. (...) Perioada în care se vindea orice la orice preţ s-a dus", a spus reprezentantul Colliers.

El a arătat că nevoia de imobile în România este reală, dar oferta trebuie corelată cu cererea.

Georgescu a dat ca exemplu Aradul, unde au fost propuse 7-10 proiecte de mall-uri, însă necesarul era de unul sau maxim două centre.

El a adăugat că pentru repornirea pieţei dezvoltatorii trebuie să găsească soluţii alternative de finanţare, precum fonduri de investiţii, cooptarea de parteneri sau utilizarea de capital propriu, sau băncile trebuie să renunţe la unele condiţii, precum cele de preînchiriere, care nu pot fi îndeplinite, şi să accepte riscurile.

Georgescu a afirmat că se aşteaptă ca segmentul rezidenţial să rămână blocat.

"Nu văd o schimbarte pe termen scurt. (...) Oamenii se tem să cumpere, să investească", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici