Comisia Europeană recomandă introducerea salariului minim pe economie în toate statele UE - Reuters

Toate statele membre ale UE ar trebui să asigure un salariu minim pe economie, a declarat, pentru publicaţia germană Die Zeit, comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, transmite Reuters.

2 afișări

"Fiecare ţară europeană ar trebui să aibă un salariu minim pe economie", a afirmat Almunia.

Ideea poate părea nerealistă, pe termen scurt, dar autorităţile de la Bruxelles ar putea obliga cele 27 de state UE să adopte o astfel de măsură, pe viitor.

"Teoretic, aceast lucru ar fi posibil şi corect", a mai spus oficialul european.

Pe de altă parte, coaliţia aflată la guvernare în Germania nu a ajuns la un acord referitor la introducerea salariului minim la nivel naţional, chiar dacă, luna trecută, a încheiat un acord de compromis care extinde la mai multe sectoare economice aplicabilitatea remuneraţiei minime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici