Comisiile de buget-finanţe au adoptat 9 articole din proiectul de buget pe 2010

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, până vineri seară, 9 articole ale proiectului de buget, respingând majoritatea amendamentelor iniţiate de PSD şi PNL, prin înţelegerea ca destinaţia sumelor alocate de MFP bugetelor locale să fie relocate consiliilor locale prin decizia consiliilor judeţene.

15 afișări
Imaginea articolului Comisiile de buget-finanţe au adoptat 9 articole din proiectul de buget pe 2010

Comisiile de buget-finanţe au adoptat 9 articole din proiectul de buget pe 2010 (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Comisiile de buget-finanţe au adoptat primele nouă articole, referitoare la sumele alocate de la bugetul central autorităţilor locale, pe capitole de finanţare şi cheltuieli şi proiecte de investiţii.

Majoritatea amendamentelor depuse de parlamentarii PSD şi PNL au fost amânate de la dezbateri, după o înţelegere între partidele parlamentare şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru înglobarea acestora într-un singur amendament final.

Potrivit înţelegerii prealabile asupra amendamentului respectiv, care urmează să fie supus la vot la finalul dezbaterilor asupra textului proiectului de buget, bugetul de stat nu va stabili sume fixe alocate judeţelor sau primăriilor, sumele alocate pe proiecte şi capitole de cheltuieli urmând să fie repartizate de consiliile judeţene către primării prin votul a două treimi din membrii CJ.

Dezbaterea în comisii va fi reluată sâmbătă dimineaţă, cu articolul 10 din proiect, primul al secţiunii a 5-a - Dispoziţii referitoare la proiecte cu finanţare din fonduri rambursabile pe anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici