Compania americană Verizon neagă că ar avea intenţia să preia grupul Vodafone

Compania americană Verizon Communications a anunţat că nu are nicio intenţie de a fuziona sau prelua, singură sau în asociere, grupul britanic Vodafone, după ce Financial Times a scris, citând surse, că Verizon şi AT&T lucrează la o ofertă pentru operatorul telecom britanic.

170 afișări
Imaginea articolului Compania americană Verizon neagă că ar avea intenţia să preia grupul Vodafone

Compania americană Verizon neagă că ar avea intenţia să preia grupul Vodafone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Verizon rămâne, însă, interesată de participaţia de 45% deţinută de partenerul Vodafone la compania mixtă Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, scrie CNBC.

Anunţul companiei, transmis într-un comunicat, contrazice un articol apărut pe blogul Financial Times, în care surse neidentificate afirmau că Verizon şi AT&T, principalul său rival din SUA, lucrează la o ofertă pentru Vodafone, prin care Verizon să preia activele americane ale grupului britanic, iar AT&T restul operaţiunilor. Grupul Vodafone este evaluat la 245 miliarde de dolari.

"Orice altă variantă decât o fuziune nu este acceptabilă pentru conducerea Vodafone, care priveşte piaţa telecom din SUA ca fiind mai atractivă ca cea din Europa pe segmentul wireless", afirmă Robin Bienenstock, analist la Bernstein.

Speculaţiile privind o posibilă tranzacţie între Verizon şi Vodafone s-au intensificat începând din ianuarie, întrucât grupul britanic analizează posibile opţiuni pentru activele din SUA, care reprezintă circa 75% din valoarea sa.

Potrivit analiştilor, participaţia de 45% deţinută de Vodafone la Verizon Wireless este evaluată la aproximativ 115 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici