Condiţia pusă de China pentru a ajunge la un acord comercial cu SUA

Beijing pune presiune pe faptul că tarifele impuse de SUA trebuie să fie reduse în vederea ajungerii la un acord comercial, a susţinut Global Times, citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

3228 afișări
Imaginea articolului Condiţia pusă de China pentru a ajunge la un acord comercial cu SUA

Condiţia pusă de China pentru a ajunge la un acord comercial cu SUA

„Un angajament al Statelor Unite pentru reducerea tarifelor programate pentru 15 decembrie nu poate înlocui restabilirile tarifelor”, a susţinut publicaţia într-un tweet, referindu-se la o rundă suplimentară de tarife asupra importurilor chineze care trebuie implementate în absenţa unui acord comercial.

Marţi, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că Washingtonul se află în fazele finale a unui acord menit să desamorseze un război comercial avut timp de 16 luni cu China, la câteva zile după ce preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat dorinţa de a ajunge la un acord. Negociatorii comerciali ai ambelor ţări au convenit să continue să lucreze la problemele rămase nerezolvate.

Experţi comerciali şi oameni apropiaţi de Casa Albă au declarat, luna trecută, că semnarea unui acord cu faza 1 ar putea să nu aibă loc până în noul an, întrucât China a făcut presiuni pentru retrageri mai extinse ale tarifelor impuse de americani.

Preşedintele Comitetului de Finanţe al Senatului Statelor Unite, Chuck Grassley, a declarat marţi, că Beijingul a invitat reprezentantul american al comerţului, Robert Lighthizer, şi pe secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, pentru discuţii tête-à-tête la Beijing.

Grassley a spus că Lighthizer şi Mnuchin sunt dispuşi să meargă dacă vor vedea „o şansă reală de a ajunge la un acord final”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici