CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Daniel Constantin: Pierderile din cauza secetei în majoritatea sectoarelor agricole sunt în jur de 20%

Pierderile cauzate de secetă în majoritatea sectoarelor agricole sunt în jur de 20%, dar au fost unele culturi unde producţia a scăzut cu până la 60%, iar altele n-au fost afectate deloc, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa Mediafax Talks about Brewing&Agriculture.

244 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Daniel Constantin: Pierderile din cauza secetei în majoritatea sectoarelor agricole sunt în jur de 20%

Daniel Constantin (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu cred că pierderile în majoritatea sectoarelor sunt undeva în jur de 20% şi faptul că avem 100 de milioane de euro care vin suplimentar reprezintă în jur de 10-15% din bugetul pe care l-a avut ministerul. Oarecum încercăm prin această alocare să compensăm pierderile care sunt în agricultură", a spus ministrul.

El a arătat că sunt sectoare ale agriculturii care, din cauza secetei, au înregistrat pierderi de până la 60%, dar sunt şi sectoare unde pagubele au fost de 15% sau nu au înregistrat pierderi.

Potrivit ministrului, calitatea vinului din acest an este superioară celei de anul trecut, chiar dacă producţia a scăzut puţin faţă de anul trecut.

Producţia de porumb din acest an totalizează circa 4,7 milioane de tone, în scădere cu 60% faţă de nivelul de aproximativ 11,7 milioane de tone înregistrat anul trecut, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii.

"Producţia de porumb a scăzut cu 60% în acest an, dar acestea sunt estimări şi n-aş vrea să vă dau cifre şi să vorbesc înainte, pentru că acesta ar influenţa preţurile", afirma Constantin, la finele lunii septembrie.

Agricultura are o pondere de 6-7% în PIB.

Conferinţa Mediafax Talks about Brewing&Agriculture este organizată de agenţia Mediafax, în parteneriat cu Asociaţia Berarii României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici