CONFERINŢA Mediafax Talks about Transport&Logistics - Grup Feroviar Român: Contractul de privatizare a CFR Marfă va fi semnat săptămâna viitoare

Contractul prin care Grup Feroviar Român (GFR) preia 51% din CFR Marfă este în stadiul de obţinere a avizelor din partea statului şi va fi semnat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a declarat directorul general al GFR, Sorin Chinde, la conferinţa Mediafax Talks about Transport&Logistics.

506 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA Mediafax Talks about Transport&Logistics - Grup Feroviar Român: Contractul de privatizare a CFR Marfă va fi semnat săptămâna viitoare

Grup Feroviar Român: Contractul de privatizare a CFR Marfă va fi semnat săptămăna viitoare (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Contractul de vânzare a CFR Marfă este în stadiul de obţine a tuturor avizelor necesare din partea vânzătorului, adică statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor. Când aceste avize vor fi obţinute, contractul va fi semnat. Probabil săptamâna viitoare", a spus Chinde.

El a afirmat că GFR vizează îmbunătăţirea serviciilor CFR Marfă şi eficientizarea activităţii companiei.

Chinde a aratat că sunt câteva lucruri ineficiente la CFR Marfă, printre care modul de organizare a exploatării, relaţiile cu clienţii şi abordarea pieţei.

"Toate aceste domenii vor trebui să treacă printr-un proces de regândire", a mai spus el.

Grup Feroviar Român este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România şi face parte din grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.

GFR a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Potrivit ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, în prezent CFR Marfă mai are datorii de aproximativ 100 de milioane de euro, pe care le va prelua GFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici