CONFERINŢA MEDIAFAX - Traficul pe aeroporturile bucureştene a crescut cu 7,5% în primele 8 luni, la 5,5 milioane pasageri

Traficul aerian pe cele două aeroporturi din Capitală a crescut cu 7,5% în primele opt luni ale acestui an, la 5,5 milioane de pasageri, a declarat joi Valentin Iordache, director de comunicare şi relaţii publice la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

227 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Traficul pe aeroporturile bucureştene a crescut cu 7,5% în primele 8 luni, la 5,5 milioane pasageri

CONFERINŢA MEDIAFAX - Traficul pe aeroporturile bucureştene a crescut cu 7,5% în primele 8 luni, la 5,5 milioane pasageri (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Avem un plus de peste 5% pe primele opt luni la mişcări şi de 7,5% la pasageri, în condiţiile în care exact pe lunile de vară creşterea a fost şi mai mare", a declarat reprezentatul Aeroporturi Bucureşti la conferinţa Mediafax Talks about Aviation 2.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei au fost tranzitate de 7,64 milioane de pasageri, în creştere cu 1,3%, iar numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) s-a ridicat la 95.984.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) estimează venituri de 676,8 milioane lei în acest an, cu 1% peste nivelul de 668,6 milioane lei bugetat în 2013, şi un profit brut de 32,8 milioane lei, în creştere cu 8 milioane lei faţă de câştigul estimat pentru anul trecut. Compania nu a comunicat deocamdată la Ministerul Finanţelor rezultatele aferente anului 2013.

CNAB şi-a început activitatea în 2010, prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile Otopeni şi Băneasa, şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici