Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Bere Mureş de către Heineken

Consilul Concurenţei a autorizat preluarea Bere Mureş de către compania Brau Union AG Austria, parte a grupului olandez Heineken, a anunţat, luni, autoritatea de reglementare.

26 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Bere Mureş de către Heineken

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Bere Mureş de către Heineken (Imagine: Mediafax Foto)

"Autoritatea de concurenţă a constatat că, deşi operaţiunea notificată cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal pe pieţele relevante identificate", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei remis agenţiei MEDIAFAX.

Bere Mureş are activităţi în special în domeniul producţiei şi distribuţiei berii, dar este prezentă şi pe piaţa apei minerale şi în turism.

"Autoritatea de concurenţă a analizat operaţiunea de concentrare economică prin prisma cotelor de piaţă a societăţilor implicate şi a concurenţilor, a lipsei bariererelor la intrarea pe piaţă, a evoluţiei pieţei berii şi a investiţiilor în creşterea capacităţilor de producţie realizate de concurenţi. Astfel, Consiliul Concurenţei a constatat că efectele acestei concentrări economice asupra mediului concurenţial nu sunt semnificative şi această operaţiunea nu conduce la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa românească a berii", se mai arată în comunicat.

Heineken a anunţat la sfârşitul lunii februarie că va prelua Bere Mureş, în cadrul unei tranzacţii care îi va permite să-şi majoreze cota deţinută pe piaţa românească la 31%. De asemenea, grupul îşi va majora volumul vânzărilor în România la 6 milioane de hectolitri în urma realizării acestei investiţii.

În România, Heineken are patru fabrici de bere, la Constanţa, Miercurea Ciuc, Haţeg şi Craiova.

Firma Bere Mureş, înfiinţată în 1992, a înregistrat anul trecut un volum al vânzărilor de 1,2 milioane de hectolitri şi are o capacitate de producţie de 1,6 milioane de hectolitri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici