Consiliul Concurenţei investighează posibile practici anticoncurenţiale ale Romgaz

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă încălcare a Legii concurenţei de către producătorul de gaze Romgaz Mediaş în relaţia cu combinatul chimic Azomureş din Târgu Mureş.

98 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei investighează posibile practici anticoncurenţiale ale Romgaz

Consiliul Concurenţei investighează posibile practici anticoncurenţiale ale Romgaz

"Investigaţia a fost deschisă ca urmare a plângerii depuse de Amonil Slobozia cu privire la posibilitatea existenţei unei practici anticoncurenţiale în relaţiile privind vânzarea-cumpărarea de gaze dintre Romgaz şi Azomureş", potrivit Consiliului Concurenţei.

Contactaţi de MEDIAFAX, oficialii Romgaz au declarat că nu a primit nicio notificare privind această investigaţie.

"Romgaz nu a primit nicio notificare din partea Consiliului Concurenţei sau Amonil Slobozia referitoare la o posibilă încălcare a Legii concurenţei", au spus reprezentanţii producătorului de gaze.

Romgaz este cel mai important producător de gaze naturale din România, având o cotă de furnizare pe piaţă internă de gaze de 41%. Anul trecut, producţia companiei, deţinută de stat, a fost de peste cinci miliarde de metri cubi.

Combinatul chimic Azomureş a fost privatizat în 1998, fiind controlat în prezent de Transworld Fertilizers Holding, firmă înregistrată în Luxemburg, care deţine 56% din acţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici