Consiliul de Stat al Chinei vrea extinderea consumului în mai multe sectoare

Consiliul de Stat al Chinei a emis luni măsuri pentru restabilirea şi extinderea consumului în sectorul auto, imobiliar şi al serviciilor, scopul fiind de a valorifica pe deplin „rolul fundamental” al consumului în dezvoltarea economică, potrivit Reuters.

789 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Stat al Chinei vrea extinderea consumului în mai multe sectoare

Consiliul de Stat a precizat într-un document că guvernul va îmbunătăţi infrastructura de taxare pentru a promova mai multe achiziţii de vehicule electrice, va sprijini cererea de locuinţe prin extinderea ofertei de locuinţe de închiriat la preţuri accesibile şi va încuraja turismul, cerând administraţiilor locale să reducă taxele de intrare în zonele pitoreşti sau chiar să le facă gratuite în perioadele de scădere.

Într-un interviu la televiziunea de stat CCTV publicat luni, oficiali anonimi din cadrul Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă au declarat că va profita de vacanţa de vară, de sărbătorile de la mijlocul toamnei şi de Ziua Naţională ca o oportunitate pentru a extinde consumul de vacanţă.

Săptămâna trecută, factorii de decizie politică, în cadrul unei reuniuni a Politburo, s-au angajat să intensifice sprijinul politic pentru economie, pe fondul unei redresări post-COVID, concentrându-se pe stimularea cererii interne, semnalând mai multe măsuri de stimulare.

Cea de-a doua mare economie a lumii a crescut într-un ritm lent în al doilea trimestru, în condiţiile în care cererea a slăbit atât în ţară, cât şi în străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici