Consumul de energie va stagna, cel mai probabil, în 2011

Consumul de energie cel mai probabil va stagna în 2011, întrucât nu există proiecte de dezvoltare din partea unor industrii precum construcţiile, industria metalurgică sau agricultura, a declarat, marţi, directorul general al Transelectrica, Adrian Băicuşi.

13 afișări
Imaginea articolului Consumul de energie va stagna, cel mai probabil, în 2011

Consumul de energie va stagna, cel mai probabil, în 2011 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Atâta timp cât nu vezi proiecte mari de dezvoltare, nu te aştepţi la o creştere a consumului. În privinţa marilor consumatori, cum este zona de ciment, dacă nu-şi revin construcţiile, (consumul - n.r.) ar putea rămâne ca în 2009. La fel, industria de prelucrare a metalelor este influenţată foarte mult de ce se întâmplă la nivel internaţional. Dacia este un fenomen atipic. Este dificil să vezi semne de creştere", a afirmat Băicuşi, prezent la un seminar pe teme energetice.

El a adăugat că, dacă în luna iulie consumul era în creştere cu 4,6% faţă de perioada similară a anului trecut, în septembrie avansul s-a redus la 4,4%.

"Te aştepţi ca în toamnă consumul să crească. Nu văd semne de creştere", a mai spus Băicuşi.

Consumul final de energie electrică a crescut în primele şapte luni din acest an cu 3,9%, la 29,282 miliarde KWh, cel al populaţiei s-a majorat cu 3,1%, în vreme ce iluminatul public a consemnat o scădere de 3,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Transelectrica este controlată de stat prin intermediul Ministerului Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici