Consumul de gaze, la valori record, nu sunt probleme deosebite privind alimentarea

Consumul naţional de gaze naturale se menţine la valori record, de peste 70 milioane metri cubi pe zi, însă alimentarea se desfăşoară fără probleme deosebite, potrivit Ministerului Economiei.

411 afișări
Imaginea articolului Consumul de gaze, la valori record, nu sunt probleme deosebite privind alimentarea

Consumul de gaze, la valori record, nu sunt probleme deosebite privind alimentarea (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Consumul de gaze la nivelul ţării a ajuns miercuri la la 72,7 milioane metri cubi, în urcare de la 71,5 milioane metri cubi în ziua de marţi.

Cantităţile livrate miercuri a fost asigurate din producţia internă (30,8 milioane de metri cubi), depozitele subterane (22,8 milioane de metri cubi) şi importuri (19,1 milioane de metri cubi).

Ministerul Economiei arăta miercuri, într-un comunicat, că la nivelul zilei de marţi, producţia internă de gaze şi livrarea din depozitele subterane se derulează la "valorile maxime permise din punct de vedere tehnic".

Într-un comunicat transmis joi, instituţia precizează că "toţi consumatorii au fost alimentaţi corespunzător", iar pentru zilele următoare sunt asigurate sursele necesare de gaze, astfel încât furnizarea să se deruleze "fără sincope".

Statul controlează unul dintre cei mai mari producători de gaze din România, Romgaz Mediaş. Celălalt mare producător de gaze este OMV Petrom (SNP), companie deţinută de grupul austriac OMV.

România importă gaze prin companii intermediare de la grupul rus Gazprom, şi de la companii din vestul Europei, prin conducta Arad-Szeged (Ungaria).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici