Contractul de privatizare a Electroputere, semnat marţi

Negocierile dintre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi compania saudită Al Arrab pentru vânzarea Electroputere au fost finalizate, contractul de privatizare urmând să fie semnat marţi, 6 noiembrie, la Craiova, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate tranzacţiei.

3 afișări
Imaginea articolului Contractul de privatizare a Electroputere, semnat marţi

Contractul de privatizare a Electroputere, semnat marţi

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de reprezentanţii Direcţiei de Marketing şi Relaţii Publice a AVAS.

La ceremonie va participa şi preşedintele instituţiei, Teodor Atanasiu.

Contractul va fi semnat de către şeful AVAS şi de preşedintele Al-Arrab Contracting Co, Said Bahjat. Evenimentul va avea loc la sediul companiei Electroputere, la ora 11:00, potrivit unui comunicat al AVAS.

Finalizarea tranzacţiei de privatizare a Electroputere şi forma finală a contractului au fost aprobate de Colegiul Director al AVAS, la 20 septembrie. La acea dată, AVAS a anunţat că forma finală a contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni nu conţine scutiri de la plata datoriilor pe care societatea craioveană le are către stat. Tot în septembrie, Autoritatea a precizat că în perioada imediat următoare reprezentanţii instituţiei şi cei ai Al Arrab vor parafa contractul de privatizare, eveniment care nu a avut loc până în prezent.

În luna iunie, AVAS a selectat oferta Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Valoarea totală a tranzacţiei, care include plata acţiunilor, preluarea datoriilor, investiţii şi capital de lucru, depăşeşte cu puţin 120 de milioane euro, au declarat, în iulie, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Compania Al Arrab va plăti statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din acţiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro şi va realiza investiţii de aproximativ 20 milioane euro. Totodată, firma va prelua şi datoriile Electroputere, evaluate la 60,5-61 milioane euro.

Procesului de privatizare a Electroputere Craiova s-a realizat prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile.

Valabilitatea ofertei de privatizare a fost prelungită de trei ori pentru finalizarea negocierilor şi parafarea contractului de privatizare, ultimul termen fiind stabilit pentru 17 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici