Video Contractul pentru tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov, semnat în două săptămâni

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va semna peste două săptămâni contractul pentru construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, în regim de concesiune, cu consorţiul Vinci/Aktor, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort, Radu Berceanu.

77 afișări

"La această licitaţie am avut nişte contestaţii, dar am fost informat că toate aceste lucruri s-au finalizat. Urmează ca în şapte-opt zile să discutăm amănunte despre contract şi în maxim două săptămâni vom semna contractul", a spus Berceanu.

Ministerul Transporturilor a anunţat, în luna mai, că licitaţia pentru construirea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov a fost câştigată de consorţiul format din companiile Vinci Concession, Aktor Concession, Vinci Construction Grand Projets şi Aktor, valoarea contractului fiind de 1,5 miliarde euro.

La licitaţie au participat trei consorţii, respectiv Vinci Concession - Aktor Concession - Vinci Construction Grand Projets - Aktor, Strabag - Egis Projects - Eurovia Construct International - Housing&Construction Holding şi Bilfinger&Berger - Porr.

Strabag a contestat rezultatul licitaţiei.

Acesta este primul contract de construcţie prin concesiune a unui tronson de autostradă. Concesiunea este pe o perioadă de 30 de ani. Berceanu a declarat în luna mai că lucrările vor începe în 2010 şi vor dura patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici