Video Coronavirusul i-a umplut de bani pe acţionarii Zoom. Veniturile au înregistrat o creştere cu 169%

  • Aplicaţia de videoconferinţe Zoom a avut venituri de 328 de milioane de dolari în primul trimestru, în creştere cu 169%
  • Unii analişti spun că Zoom este doar o isterie de moment
  • O acţiune Zoom valorează peste 200 de dolari
515 afișări

Zoom, cea mai folosită aplicaţie Work from home, a generat venituri de 328 de milioane de dolari în primele trei luni, în creştere cu 169% faţă de perioada similară a anului trecut.

Şi tu puteai fi unul dintre cei îmbogăţiţi de aplicaţie, dacă nu-ţi ţineai banii la saltea. Sau la bancă.

Anul trecut, la listare, o acţiune Zoom valora 62 de dolari. Ieri, o acţiune era 208 dolari. Între timp, românii au acumulat 30 de miliarde de euro în depozite bancare cu dobândă de maximum 2%.

Claudiu Cazacu, analist:  Rezultatele Zoom au fost mult peste aşteptări, profit trimestrial de 0,2 dolari pe acţiune, dar acţunea este evaluată la peste 200 de dolari, iar trendul a fost unul foarte puternic ascendent, a fost una dintre cele mai iubite acţiuni în această perioadă.

Sunt şi voci care contestă investiţia în Zoom şi sfătuiesc la prudenţă.

Ştefan Surcel, investitor: Din punct de vedere investiţional eu nu sunt mare fan al companiei, ba chiar din contra, am o poziţie short deschisă cu vreo 10% din valoarea portofoliului meu şi o să îţi spun şi de ce.  Până acum vreo două zile, ei se tranzactionau la un price per earnings ratio de 2.500, asta înseamnă că pentru un investitor la nivelul actual de preţ şi nivelul actual de profit ar fi durat 2.500 de ani ca să îşi recupereze investiţia. Acum eu nu ştiu ce investitor cu o minte raţională a fi interesat de o astfel de companie şi de o astfel de investiţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici