Covasna: Autorităţile locale vor achita 300.000 de euro pentru activele SCTA Oltul de la Malnaş Băi

Consiliul Judeţean Covasna va plăti, în parteneriat cu Primăria comunei Malnaş, 300.000 de euro pentru activele deţinute în staţiunea Malnaş Băi de SC Turism şi Agrement (SCTA) Oltul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

40 afișări

Consiliul Judeţean Covasna, întrunit, joi, într-o şedinţă, a aprobat cumpărarea de către autorităţile locale a unor imobile, terenuri şi construcţii situate în comuna Malnaş, sat Malnaş Băi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit hotărârii, imobilele vor intra după cumpărare în domeniul privat al judeţului Covasna şi în domeniul privat al comunei Malnaş.

O astfel de hotărâre a aprobat, miercuri, şi Consiliul Local al comunei Malnaş.

Este vorba despre activele din staţiunea Malnaş Băi ale SC Turism şi Agrement (SCTA) Oltul SA din Covasna, al cărei acţionar majoritar este omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie.

Potrivit autorităţilor covăsnene, cumpărarea acestor imobile, situate în Malnaş Băi, are drept scop modernizarea şi reabilitarea băilor tradiţionale din zonă.

Aceste active cuprind câteva hectare de teren, pe care se află un hotel, un restaurant, o cantină, mofetă şi o baie caldă, care stau închise de mulţi ani.

Pentru aceste imobile Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria comunei Malnaş vor plăti în total 300.000 de euro.

Autorităţile locale doresc ca staţiunea Malnaş Băi să îşi recapete statutul de centru turistic, întrucât are un istoric remarcabil în folosirea apei minerale şi a fost un punct turistic de referinţă în urmă cu un secol

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici