Cuantumurile unitare ale plăţilor directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023, aprobate

Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăţilor directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023, finanţate din FEGA prin intervenţiile din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027 a fost semnat, joi, de ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Peste 70 de mii de fermieri vor beneficia.

89 afișări
Imaginea articolului Cuantumurile unitare ale plăţilor directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023, aprobate

Cuantumurile unitare ale plăţilor directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023, aprobate

Ordinul creează cadrul normativ pentru stabilirea cuantumului plăţilor în cazul intervenţiilor care nu au făcut obiectul avansului pentru anul de cerere 2023, având în vedere definitivarea de către APIA a etapelor administrative şi procedurale necesare pentru finalizarea instrumentării cererilor de plată.

Intervenţiile vizate de prezentul ordin sunt: PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiţionale), PD-06 Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantaţiile pomicole, viticole, pepiniere şi hameişti, PD-25 - Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase.

Cuantumurile per ha sunt: PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil: 73,00 euro/ha; PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiţionale): 98,80 euro/ha; PD -06 Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantaţiile pomicole, viticole, pepiniere şi hameişti: 102,60 euro/ha; PD-25 Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase: 0,1796 euro/ha.

Aprobarea ordinului s-a impus întrucât termenul de finalizare pentru efectuarea tuturor plăţilor directe din cadrul FEGA, este luna iunie 2024, cu încadrarea în cuantumurile maxime planificate în PS PAC 2023-2027, urmând ca APIA să demareze efectuarea plăţilor către beneficiari în perioada imediat următoare.

De prevederile acestui ordin vor beneficia peste 70.700 fermieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici