Cum am gestionat banii în pandemie? Veniturile populaţiei au depăşit cheltuielile

  • Veniturile totale medii au atins în 2020 suma de 5.216 lei pe gospodărie, conform INS
  • Creşterea veniturilor medii pe gospodărie a fost cu 8,9% mai mare faţă de 2019
  • La nivel individual, veniturile au crescut cu 9,6% în 2020, faţă de 2019
310 afișări
Imaginea articolului Cum am gestionat banii în pandemie? Veniturile populaţiei au depăşit cheltuielile

Cum am gestionat banii în pandemie

În anul pandemiei, veniturile populaţiei au depăşit cheltuielile. Veniturile totale medii lunare au ajuns, anul trecut, până la 5.216 lei pe gospodărie, în creştere cu 8,9%, faţă de 2019.

La nivel individual, veniturile au crescut cu 9,6% faţă de anul precedent. Cheltuielile au fost în medie de 4.732 lunar pe gospodărie şi puţin peste 1.700 lei de persoană, arată datele INS.

Trainerul financiar Adrian Asoltanie spune că românii se bazează într-un număr foarte mare pe salariu, deşi ar trebui să aibă şi alte venituri.

„Sunt vremuri în care economia este mult mai dinamică decât acum nişte ani. Deşi teoretic au mai crescut puţin salariile şi au scăzut cheltuielile a scăzut şi partea de investiţii. În anul 2019 era 0,6%, ceea ce oricum este infim, dar în 2020 am ajuns la 0,5%”, explică el. „Din păcate în România peste 94% dintre angajaţi se bazează doar pe salariu.”

Gabriel Sima spune că anul trecut a fost nevoit să schimbe trei locuri de muncă pentru a se pune pe picioare financiar la finalul anului 2020.

„În primele şase luni ale anului, să zic, veniturile mele au fost destul de mici, într-adevăr, dar nici cheltuielile nu au fost foarte mari.  M-am stabilizat spre a doua jumătate a anului şi am început să am nişte venituri destul de consistente. Am cheltuit în jur de 5.000 de lei pe lună.  La care chiar nu mă aşteptam, chiar nu mă aşteptam dată fiind situaţia în care m-am aflat de la începutul anului”, povesteşte Gabriel.

Venituri 2020

  • Veniturile totale medii lunare/gospodărie 5.216 lei
  • Veniturile totale medii lunare/gospodărie au crescut cu 8,9%
  • Veniturile medii individuale/lună au crescut cu 9,6%

Cheltuieli 2020

  • Cheltuieli medii lunare/gospodărie 4.732 lei
  • Cheltuieli medii lunare/individ 1.700 lei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici