Video Cum supravieţuiesc restaurantele în vremea stării de urgenţă

  • Cei mai mulţi patroni de restaurante şi cafenele din Bucureşti şi-au închis localurile din cauza coronavirusului
  • Ludovic Orban: „Există posibilitatea să închidem restaurantele, barurile şi alte categorii de localuri”
  • În această perioadă localurile supravieţuiesc datorită comenzilor online
2006 afișări
Bucureşti. Martie 2020. Imaginile sunt departe de aglomeraţia cu care capitala i-a obişnuit pe români la orele prânzului. Coronavirusul e cauza care îi ţine pe oameni departe de terase şi restaurante. Amatorii de distracţii şi-au amânat pentru o vreme petrecerile. 
 
Cel mai mult îi doare pe patroni. Pentru ei, fiecare zi de coronavirus e gaură la buget. Oamenii de afaceri speră ca autorităţile să nu îi abandoneze şi afacerile lor să nu se prăbuşească. 
 
„Momentan rămânem închişi pentru a nu ajuta la răspândirea virusului. Pierderile sunt foarte mari. Trebuie să ne gândim că ce este acum este doar începutul, însă ce va urma după virus va fi mult mai rău. Statul să nu fie atâ de pasiv şi să ia anumite măsuri economice. Salariile angajaţilor continuă să fie plătite, însă s-ar putea să nu mai facem faţă”, spune Eduard Radu, patronul unui restaurant din Capitală.
 
Există o speranţă şi pentru perioada în care restaurantele stau cu lacătele pe uşă. 
 
„Îndemnăm clienţii să dea comenzi online, să continuăm, să mai meargă economia. În momentul de faţă, online este singurul care ne mai ţine în viaţă”, spune Eduard Radu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici