Cum va fi afectat leul românesc de invazia Rusiei? Ciprian Dascălu, economist şef al BCR: Nu ne aşteptăm la o depreciere semnificativă a leului

Ciprian Dascălu, economist şef al BCR, spune că nu ne aşteptăm la o depreciere semnificativă a leului ca urmare a tensiunilor geopolitice atâta timp cât conflictul nu se extinde, scrie Ziarul Financiar.

2503 afișări
Imaginea articolului Cum va fi afectat leul românesc de invazia Rusiei? Ciprian Dascălu, economist şef al BCR: Nu ne aşteptăm la o depreciere semnificativă a leului

Cum va fi afectat leul românesc de invazia Rusiei? Ciprian Dascălu, economist şef al BCR: Nu ne aşteptăm la o depreciere semnificativă a leului

Deprecierea leului nu va fi semnificativă ca urmare a tensiunilor geopolitice atâta timp cât conflictul nu se extinde, apreciază Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR.

Federaţia Rusă a atacat Ucraina aruncând o undă de şoc pe pieţele bursiere, însă pe piaţa valutară situaţia este stabilă, deocamdată.

BCR continuăsă anticipeze o depreciere graduală şi limitată a leului, în linie cu tendinţa din ultimii ani, şi vede, în continuare un curs de schimb leu/euro la final de an la 5,05 lei/euro.

„Nu ne aşteptăm la o depreciere semnificativă a leului ca urmare a tensiunilor geopolitice atâta timp cât conflictul nu se extinde. Dezechilibru extern va continua să pună presiune de depreciere asupra leului, mai ales în conextul unor preţuri mai ridicate la materiile prime importate. Continuăm să anticipăm o depreciere graduală şi limitată a leului, în linie cu tendinţa din ultimii ani. Vedem, în continuare un curs de schimb EUR/RON la final de an la 5,05. Pe medie, o depreciere de sub 2% a leului faţă de moneda unică in acest an”, a declarat economistul-şef al BCR pentru ZF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici