Deficitul comercial al SUA se reduce în luna mai. Exporturile ating un nivel record

Deficitul comercial al Statelor Unite s-a redus în luna mai, în condiţiile în care încetinirea cererii interne, pe fondul creşterii ratelor dobânzilor, a redus importurile, ceea ce ar putea face ca în trimestrul al doilea comerţul să contribuie la creşterea economică, scrie Reuters.

359 afișări
Imaginea articolului Deficitul comercial al SUA se reduce în luna mai. Exporturile ating un nivel record

Departamentul pentru Comerţ a declarat joi că deficitul comercial a scăzut cu 1,3%, ajungând la 85,5 miliarde de dolari. Importurile de bunuri şi servicii au crescut cu 0,6%, ceea ce a fost compensat de o creştere de 1,2% a exporturilor, la un nivel record.

Importurile de bunuri au crescut cu 0,1%, în timp ce serviciile au urcat la un nivel record. Exporturile de bunuri au explodat cu 1,7%, ajungând la un nivel record. Exporturile de servicii au fost, de asemenea, cele mai mari din istorie.

Rezerva Federală a majorat dobânda de referinţă overnight cu 150 de puncte de bază începând din martie, în încercarea de a calma cererea internă pentru a reduce inflaţia. Un deficit comercial record a cântărit asupra economiei în primul trimestru, ceea ce a dus la o scădere a produsului intern brut cu o rată anuală de 1,6%. Comerţul a scăzut ca pondere în PIB timp de şapte trimestre la rând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici