Depozitul de gaze Mărgineni corespunde strategiei Rusiei - analist

Construcţia depozitului de gaze de la Mărgineni, judeţul Neamţ, are şanse mai mari de reuşită decât în trecut, deoarece corespunde strategiei Rusiei privind dezvoltarea unor astfel de unităţi în străinătate, a declarat analistul Vladimir Socor, la forumul economic România-Rusia de la Bucureşti.

54 afișări
Imaginea articolului Depozitul de gaze Mărgineni corespunde strategiei Rusiei - analist

Depozitul de gaze Mărgineni corespunde strategiei Rusiei - analist (Imagine: Mediafax Foto)

"Politica Rusiei este de a construi depozite de gaze la vest de Ucraina, şi au început astfel de discuţii cu Ungaria, Austria, Serbia, şi acum cu România. Proiectul de la Mărgineni are şanse mai mari să se realizeze, deocarece coincide cu politica Rusiei", a afirmat Socor, analist politic al Fundaţiei Jamestown din Statele Unite ale Americii.

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Gazprom vor forma o societate mixtă pentru construcţia, în România, a mai multor depozite de înmagazinare a gazelor şi a unor termocentrale, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Ministrul a adăugat că firma mixtă va fi deţinută în proporţii egale, respectiv 50%, de Romgaz şi Gazprom, şi fiecare dintre aceste două companii vor împărţi în mod egal investiţiile şi profitul.

Romgaz şi Gazprom au iniţiat discuţii în acest sens în urmă cu mai mulţi ani, dar fără rezultate concrete.

Vladimir Socor s-a născut la Bucureşti, are cetăţenie americană şi în prezent locuişte în Germania. El este specializat în politica, diplomaţia şi domeniul energetic din statele baltice, Caucaz, zona Caspică, Belarus, Ucraina şi Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici