Deutsche Bahn discută preluarea Romtrans

Compania germană Deutsche Bahn, unul dintre principalii operatori feroviari din Europa, poartă discuţii pentru preluarea firmei româneşti de transport Romtrans, printr-o tranzacţie estimată la 80-100 de milioane de euro.

31 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bahn discută preluarea Romtrans

Deutsche Bahn discută preluarea Romtrans (Imagine: Mediafax Foto)

Cele două companii se află în discuţii, un anunţ oficial fiind aşteptat săptămâna viitoare, scrie, joi, Financial Times Deutschland, fără să specifice sursa informaţiei.

Achiziţia ar fi de importanţă strategică pentru Deutsche Bahn, pe măsură ce potenţialul de creştere pe plan local scade şi concernul se orientează către pieţele cu o expansiune rapidă din est.

La finele anului trecut, directorul de logistică al Deutsche Bahn, Norbert Bensel, a declarat că grupul intenţionează să se extindă în România şi Polonia, pregătind investiţii de până la 100 milioane euro pentru fiecare dintre cele două ţări.

Deutsche Bahn este cel mai mare operator feroviar din Europa şi anticipează că va obţine, în acest an, venituri de circa 34,2 miliarde de euro, iar guvernul german intenţionează să listeze 24,9% din acţiunile companiei în această toamnă, printr-o ofertă publică iniţială estimată la peste cinci miliarde euro.

Veniturile Deutsche Bahn s-au plasat, în 2007, la 31,1 miliarde euro, cu 4,2% peste rezultatele înregistrate în exerciţiul financiar precedent.

Romtrans este o societate de transporturi de mărfuri privatizată în 1994, cu sediul în Bucureşti, deţinută integral de salariaţi.

Compania este organizată sub formă de holding, cu nouă sucursale în Bucureşti şi alte oraşe importante, 1.300 de angajaţi şi peste 70 de puncte de lucru, situate în apropierea principalelor birouri vamale.

Totodată, Romtrans deţine participaţii la zece firme româneşti şi şapte străine.

Romtrans desfăşoară activităţi de transport internaţional şi expeditii pentru operaţiuni de import, export şi tranzit pe toate căile de comunicaţii (rutier, aerian, maritim/fluvial), logistică, operaţiuni portuare, depozitare şi de comisionar vamal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici