Directorul economic al RA-APPS susţine că e nevinovat

Directorul economic al Regiei Protocolului de Stat, Emilia Şerban, demis pentru nereguli în derularea contractului cu firma germană Bundesdruckerei privind tipărirea paşapoartelor, susţine că este învinuit nejustificat şi reclamă lipsa de comunicare cu conducerea regiei în rezolvarea problemei.

5 afișări

Directorul economic afirmă, într-o declaraţie semnată, dar fără antetul şi ştampila RA-APPS, că echipamentele expediate de firma germană în baza contractului au fost însoţite ulterior de un document transmis prin fax, prin care erau doar propuse preţurile aferente, de 13,6 milioane euro pentru un calculator şi de 8,6 milioane euro pentru o cameră foto digitală. Documentul nu avea un caracter de factură comercială, nu era datat şi nici redactat conform procedurilor agreate pentru derularea contractului, astfel că şeful serviciului paşapoarte, Ecaterina Sava, a solicitat firmei, telefonic, clarificări în scris.

Clarificările solicitate au fost transmise cu întârziere, şeful serviciului paşapoarte al RA-APPS încercând să ia legătura telefonic cu firma germană, dar fără rezultat. Directorul economic susţine că a fost învinuit pentru un lucru care nu se afla sub controlul său, respectiv emiterea de către Bundesdruckerei a documentului însoţitor al transportului expediat.

Emilia Şerban precizează că RA-APPS nu a acceptat nici până în prezent preţurile propuse, iar echipamentele livrate vor fi plătite doar după ce regia va accepta aceste preţuri, cu emiterea facturii comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici