Diverta a depus la Tribunalul Bucureşti planul de reorganizare

Diverta, parte din grupul RTC controlat de Octavian Radu, a depus la Tribunalul Bucureşti planul de reorganizare a companiei, care prevede printre altele continuarea activităţii şi achitarea parţială a datoriilor către salariaţi, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania.

14 afișări

Ulterior depunerii la Tribunal, planul de reorganizare urmează să fie supus aprobării Adunării Generale a Creditorilor, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Acesta se va desfăşura pe o perioadă de 19 luni şi vizează transformarea companiei într-o societate solvabilă.

"După doi ani consecutivi de pierderi, Diverta va înregistra în anul financiar 2011 un rezultat operaţional pozitiv, demonstrând că este în continuare un jucător fiabil pe piaţa de retail din România", a declarat, în comunicat, Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

Diverta a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 milioane euro şi estimează pentru anul acesta o scădere cu 10%, la 19 milioane de euro.

În prezent, compania operează 47 de magazine, în 32 de oraşe, având o suprafaţă de retail de 19.500 metri pătraţi şi 375 de angajaţi.

"În perioada de observaţie s-au luat toate măsurile necesare pentru redresarea companiei, prin închiderea magazinelor neprofitabile, renegocierea chiriilor, reducerea structurii de personal, precum şi ajustarea celorlalte costuri operaţionale", a explicat directorul executiv al Diverta, Amalia Buliga.

Pe durata planului de reorganizare, Diverta îşi propune achitarea datoriilor către creditorii garantaţi, a datoriilor către bugetul de stat, parţial a datoriilor către salariaţi, precum şi conversia datoriilor în acţiuni pentru creditorii chirografari speciali.

"Planul de reorganizare a fost deja discutat cu principalii creditori ai companiei şi are toate şansele de aprobare. Planul are susţinerea majorităţii partenerilor întrucât Diverta a dovedit că îşi poate continua activitatea", a adăugat Anghelof.

În vara anului trecut, atât Diverta, cât şi TCE Logistică, firmă de asemenea deţinută de Octavian Radu, au intrat în reorganizare judiciară. Recent, şi la cea de-a treia firmă a omului de afaceri, Fashion Retail Group, creditorii au votat intrarea în insolvenţă, iar Sebra Francize, companie care operează francizele din domeniul cafenelelor şi restaurantelor, a cerut la începutul lunii mai intrarea în insolvenţă, după ce a acumulat datorii de 4,5 milioane euro către bănci şi furnizori.

Octavian Radu a declarat agenţiei MEDIAFAX că grupul RTC a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumătate sub business-ul din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici