Doar 7% dintre bucureşteni cred că pot găsi locuinţe de calitate la preţuri rezonabile

Doar 7% dintre bucureşteni sunt de părere că în Capitală pot fi găsite locuinţe de bună calitate la preţuri rezonabile, faţă de 26% dintre locuitorii din Budapesta şi 22% din Sofia, potrivit Biroului de statistică al Uniunii Europene, Eurostat.

1 afișare
Imaginea articolului Doar 7% dintre bucureşteni cred că pot găsi locuinţe de calitate la preţuri rezonabile

Doar 7% dintre bucureşteni cred că pot găsi locuinţe de calitate la preţuri rezonabile

În sondajul efectuat de Eurostat pentru ediţia din 2007 a anuarului statistic au fost incluse şi răspunsuri ale locuitorilor din Piatra Neamţ şi Cluj-Napoca.

Astfel, 22% dintre respondenţi sunt de părere că în Piatra Neamţ pot fi găsite locuinţe de calitate la preţuri rezonabile, în timp ce pentru Cluj-Napoca ponderea răspunsurilor favorabile a fost de 8%.

Locuitorii din Leipzig (Germania) au cea mai bună percepţie în ceea ce priveşte oportunităţile de locuit, 78% dintre respondenţi având un raspuns favorabil.

În ceea ce priveşte regiunile de dezvoltare ale României, Eurostat consideră că datele sunt "încurajatoare", având în vedere ritmul ridicat de creştere a acestora în perioada 1995-2004.

"Cu o creştere de 11,6%, regiunea Bucureşti-Ilfov s-a situat pe locul cinci în topul celor mai bune creşteri. Chiar şi regiunea de nord-est, cu cele mai mici venituri din UE, a crescut cu 5,2%. Problema cea mai importantă rămâne, în toate statele membre, cu excepţia Poloniei, adâncirea diferenţelor dintre zona capitalelor şi regiunile sărace ale acestor ţări", se arată în anuar.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici