Două fabrici Michelin din România vor avea program redus în februarie

Michelin România va opri producţia în luna februarie la fabrica de anvelope Silvania Zalău în fiecare zi de sâmbătă, duminică şi luni, iar la fabrica de cord metalic RomSteel Cord în fiecare duminică, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul companiei.

34 afișări
Imaginea articolului Două fabrici Michelin din România vor avea program redus în februarie

Două fabrici Michelin din România vor avea program redus în februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis să oprim activitatea în fiecare zi de sâmbătă, duminică şi luni la fabrica Silvania şi în fiecare duminică la uzina RomSteel Cord. Măsura este valabilă doar pentru luna februarie, iar angajaţii au fost deja anunţaţi", au spus sursele citate.

Decizia de întrerupere a activităţii a fost luată de Michelin România din cauza crizei economice mondiale, compania fiind obligată să îşi ajusteze producţia la cerere.

Compania a mai întrerupt activitatea la cele două fabrici, precum şi la cea din Victoria în luna decembrie a anului trecut, producţia fiind reluată la începutul acestui an.

Fabrica Silvania Michelin are aproximativ 1.300 de angajaţi şi furnizează pe piaţa de consum circa 600.000 de anvelope de diverse tipuri. RomSteel Cord are circa 300 de angajaţi şi produce cord metalic (cablu), una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei.

Compania mai deţine o unitate de producţie la Floreşti Prahova, uzina Victoria, care a fost achiziţionată în 2001 şi care produce pneuri pentru autoturisme şi camionete, sub mărcile Michelin, BF Goodrich, Kormoran.

Citeşte şi:

Michelin a reluat producţia la toate cele trei fabrici pe care le deţine în România

Peste 300 de societăţi vor disponibiliza peste 33.000 de angajaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici