E.ON va renunţa la investiţiile în energia verde în România dacă Guvernul schimbă legislaţia

E.ON România, din grupul german de utilităţi E.ON, va renunţa la proiectele de producţie a electricităţii din surse eoliene, dacă Guvernul va modifica legislaţia în domeniu, a declarat miercuri directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.

852 afișări
Imaginea articolului E.ON va renunţa la investiţiile în energia verde în România dacă Guvernul schimbă legislaţia

E.ON va renunţa la investiţiile în energia verde în România dacă Guvernul schimbă legislaţia (Imagine: Shutterstock)

"Depinde foarte mult de schimbarea legii pentru sprijinirea energiilor regenerabile. Dacă legislaţia va fi modificată aşa cum s-a anunţat renunţăm", a afitmat Hajdinjak.

Compania are proiecte eoliene de 120 MW în regiunea Moldovei.

Guvernul vrea să modifice legislaţia referitoare la sprijinul energiilor verzi, cu aplicabilitate din iunie. Principala prevedere este amânarea încasării de către companiile de energie regenerabilă a unei părţi din ajutorul de stat.

Companiile din domeniu au protestat faţă de intenţia Guvernului, susţinând că România va pierde investiţii de 3-4 miliarde de euro.

România are unul dintre cele mai consistente sisteme de sprijin a producţiei de energie din surse regenerabile din Europa. Potrivit schemei de sprijin, populaţia plăteşte pentru energia regenerabilă, chiar dacă nu o consumă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici