Economia mondială a depăşit pericolul unei încetiniri severe

Riscurile cele mai mari ca economia mondială să încetinească sever au fost evitate, iar relansarea ar putea începe mai devreme decât s-a anticipat, a declarat directorul general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI), John Lipsky.

19 afișări
Imaginea articolului Economia mondială a depăşit pericolul unei încetiniri severe

Economia mondială a depăşit pericolul unei încetiniri severe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că am evitat cele mai mari riscuri ca economia globală să încetinească sever, iar revenirea ar putea interveni mai rapid decât am anticipat iniţial", a afirmat Lipsky.

Oficialul a subliniat că încrederea în economie a început să crească, iar cererea se consolidează şi, în aceste condiţii, FMI îşi va îmbunătăţii estimările privitoare la evoluţia economică, în special pentru 2010.

Cu toate acestea, economia nu va începe să avanseze înainte de debutul anului viitor, iar creşterea va fi progresivă, a precizat Lipsky.

FMI şi-a modificat, deja, în sens pozitiv estimările referitoare la evoluţia economiei SUA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici