Economia sud-coreeană revine rapid din criză

Raportul dintre numărul de afaceri noi şi cel al falimentelor din Coreea de Sud a urcat puternic în luna iunie, iar constructorii anticipează redresarea comenzilor la export, potrivit datelor publicate duminică la Seul, care anunţă o relansare rapidă a economiei asiatice.

30 afișări
Imaginea articolului Economia sud-coreeană revine rapid din criză

Economia sud-coreeană revine rapid din criză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Economia Coreei de Sud a crescut, în trimestrul al doilea, cu 2,3% faţă de primele trei luni ale anului, cel mai bun avans din ultimii cinci ani şi jumătate, iar banca centrală de la Seul a modificat prognoza privind evoluţia PIB din acest an, de la -2,4% la -1,6%.

Raportul dintre numărul de afaceri noi şi cel de falimente a ajuns la 64,2 în luna iunie, de la 39,9 în mai, cel mai favorabil nivel din ultimii zece ani. Numărul de firme intrate în faliment a ajuns la minimul record de 84, datorită măsurilor guvernamentale e sprijin, iar numărul de afaceri nou-înfiinţate a atins maximul ultimilor trei ani, potrivit băncii centrale.

Totodată, gradul de default de pe piaţa sud-coreeană de credit a coborât la minimul ultimelor nouă luni, indicând că turbulenţele financiare au luat sfârşit.

Guvernul din Coreea de Sud a anunţat, pe de altă parte, că industria autohtonă va obţine, în acest an, contracte de construcţii în valoare de 40 de miliarde de dolari pe pieţele internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici