EFECTUL BREXIT: Marea Britanie vrea să reducă cu cinci procente impozitul pentru companii

Ministrul de Finanţe britanic, George Osbrone, şi-a propus să reducă impozitul pentru companii la 15%, într-un efort de a păstra investiţiile business-urilor în Marea Britanie, în condiţiile în care regatul se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană.

1114 afișări
Imaginea articolului EFECTUL BREXIT: Marea Britanie vrea să reducă cu cinci procente impozitul pentru companii

Marea Britanie vrea să reducă cu cinci procente impozitul pentru companii

Osbrone, care a susţinut rămânerea în UE, a declarat într-un interviu pentru Financial Times că acceptă rezultatul referendumului din 23 iunie şi că acum doreşte să minimizeze impactul economic.

În prezent, Marea Britanie are un impozit de 20% pentru business-uri, iar acesta este programat să scadă la 19% în aprilie şi la 17% în 2020.

"Acum trebuie să facem un efort national suprem dacă dorim ca Brexitul să funcţioneze pentru britanici", a spus Osbrone într-un interviu. Osbrone îşi păstrează avertismentul iniţial pe care l-a făcut legat de impactul Brexitului şi susţine în continuare că economia britanică se îndreaptă spre o recesiune.

Planurile de reducere a taxelor ilustrează riscurile pe care Marea Britanie le are în faţa deciziei istorice de a se despărţi de Uniunea Europeană după mai bine de patru decenii. Lira a pierdut 11% după referendum, iar alte naţiuni europene se aliniază pentru a-şi scoate business-urile din Londra.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici