Electroputere va intra până la sfârşitul anului în proprietatea Al-Arrab, odată cu plata acţiunilor

Transferul dreptului de proprietate asupra pachetului majoritar de acţiuni al Electroputere Craiova va avea loc până la sfârşitul anului, odată cu efectuarea plăţii contravalorii titlurilor de către compania saudită Al-Arrab, iar AVAS va continua să monitorizeze respectarea clauzelor contractuale.

1 afișare
Imaginea articolului Electroputere va intra până la sfârşitul anului în proprietatea Al-Arrab, odată cu plata acţiunilor

Electroputere va intra în proprietatea Al-Arrab, odată cu plata acţiunilor

"Acţiunile trebuie plătite până la sfârşitul anului, iar compania saudită va intra în proprietatea Electroputere imediat după efectuarea plăţii şi înscrierea în Registrul Comerţului", a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

El a precizat că instituţia pe care o conduce a informat Comisia Europeană asupra privatizării Electroputere, tranzacţie care nu implică un ajutor de stat, întrucât statul ar fi recuperat doar 80% din datorii dacă uzina ar fi fost lichidată.

Şeful AVAS a arătat că în contractul de privatizare nu sunt incluse clauze privind durata de menţinere a obiectului de activitate sau a numărului de angajaţi, ci doar prevederi referitoare în principal la plata acţiunilor şi investiţii.

Preşedintele AVAS şi cel al companiei Al-Arrab, Said Bahjat, au semnat, marţi, contractul prin care firma din Arabia Saudită preia 62,82% din acţiunile Electroputere Craiova, tranzacţie de peste 120 milioane euro.

Bahjat a afirmat, după semnarea contractului, că Electroputere Craiova va fi transformată într-un gigant industrial la nivel mondial.

Al-Arrab va plăti statului 2,34 milioane euro pentru pachetul de 78.009.632 acţiuni, reprezentând 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro şi va realiza investiţii de 23,084 milioane euro, dintre care 20 milioane euro pentru dezvoltarea şi retehnologizarea uzinei şi 3,084 milioane euro investiţii de mediu.

Compania saudită şi-a asumat şi datoriile Electroputere, evaluate la circa 44 milioane euro, precum şi garanţiile comerciale către bănci, în sumă de 20 milioane dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici