Elon Musk râvneşte la un salariu de 56 de miliarde. Fondul norvegian se opune

Remuneraţia directorului general al companiei va fi discutată în adunarea acţionarilor din 13 iunie.

Urmărește
1068 afișări
Imaginea articolului Elon Musk râvneşte la un salariu de 56 de miliarde. Fondul norvegian se opune

Elon Musk este CEO-ul Tesla din 2004

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, administrat de Norges Bank Investment Management, a declarat sâmbătă, 8 ianuarie 2024, că va vota împotriva pachetului consistent de compensare a CEO-ului lui Elon Musk, la şedinţa anuală de joi a Tesla.

Astfel, opoziţia acţionarilor Tesla faţă de salariul de 56 de miliarde de dolari pentru CEO-ul Elon Musk se lărgeşte. În vederea adunării acţionarilor din 13 iunie, poziţia fondului suveran (adică public) norvegian este clară: vot împotriva salariul uriaş, în concordanţă cu „votul nostru pentru acelaşi bonus din 2018”.

Un salariu de 56 de miliarde de dolari l-ar face pe Musk cel mai bine plătit CEO din istoria modernă, întărindu-i poziţia printre cei mai bogaţi oameni de pe planetă.

Fondul Norges Bank Investment Management (Nbim), care deţine 0,98% din Tesla - în valoare de 7,72 miliarde de dolari, contestă „mărimea totală a premiului”.

Poziţia fondului norvegian este în concordanţă cu cea a altor parteneri, inclusiv a fondului american Calvert, care şi-a făcut cunoscut votul în cadrul şedinţei. Calvert crede că „valoarea premiului rămâne excesivă, chiar şi având în vedere succesul companiei”.

Multimiliardarul fondator cu origini sud-africane al Tesla a răspuns pe reţeaua X: „Nu e cool”, referindu-se la refuzul fondului norvegian de a-i bloca mega-indemnizaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici