Enel intenţionează să investescă 750 mil. euro până în 2016 în reţeaua de distribuţie din România

Grupul italian Enel intenţionează să investească circa 750 milioane euro în reţeaua de distribuţie a electricităţii din România, în următorii cinci ani, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

190 afișări
Imaginea articolului Enel intenţionează să investescă 750 mil. euro până în 2016 în reţeaua de distribuţie din România

Enel intenţionează să investescă 750 mil. euro până în 2016 în reţeaua de distribuţie din România (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax foto)

Compania va instala "contoare inteligente" pentru a îmbunătăţi eficienţa reţelei, în perioada 2012-2016, informează Bloomberg.

Enel investeşte pe pieţele emergente, precum România, Rusia şi America Latină, pentru a compensa performanţele mai slabe din economiile dezvoltate, precum Italia şi Spania.

Enel este prezent pe piaţa electricităţii din România din 2005 şi are operaţiuni de producţie, distribuţie şi furnizare a energiei electrice. Grupul a finalizat în 2008 preluarea Electrica Muntenia Sud.

Veniturile înregistrate de Enel în România au stagnat anul trecut, la aproape 970 milioane euro, în timp ce EBITDA a coborât uşor, la 205 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici