Evgheni Şevciuk: Schimburile comerciale ale Transnistriei ar putea scădea cu 40%

Schimburile comerciale externe ale regiunii moldovene Transnistria vor scădea cu 40% din cauza eventualei pierderi a accesului la piaţa europeană, afirmă Evgheni Şevciuk, liderul regimului separatist de la Tiraspol, denunţând sancţiunile impuse de Chişinău şi de Administraţia de la Kiev.

343 afișări
Imaginea articolului Evgheni Şevciuk: Schimburile comerciale ale Transnistriei ar putea scădea cu 40%

Evgheni Şevciuk: Schimburile comerciale ale Transnistriei ar putea scădea cu 40% (Imagine: Cristina Nichitus Roncea/Mediafax Foto)

"Pe 1 ianuarie 2016, companiile noastre ar putea pierde accesul la piaţa europeană, care constituie 40% la sută din comerţul extern", a declarat Şevciuk într-un interviu acordat postului tv Rossiia 24.

"Este o lovitură grea dată economiei transnistrene", a adăugat liderul separatist de la Tiraspol, atribuind vina Uniunii Europene şi Guvernului proeuropean de la Chişinău.

"Acţiunile Guvernului moldovean sunt o tentativă de a exercita presiuni asupra Transnistriei", a spus Şevciuk.

În iunie, Ministerul rus de Externe avertiza că impasul negocierilor şi blocada economică impusă Transnistriei complică situaţia socială şi economică, riscând să escaladeze tensiunile. "Exprimăm preocupare în legătură cu blocada impusă Transnistriei, care afectează viaţa socială şi economică în regiune. Pauza îndelungată privind consultările politice în formatul de negocieri pentru reglementarea crizei transnistrene conduce la escaladarea tensiunilor", comunica Ministerul rus de Externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici